Jdi na obsah Jdi na menu

Covid-19,můj názor na situaci ohledně koronaviru

Já osobně si myslím, že by bylo dobré, aby se nakazili všichni, vytvořili si proti tomu protilátku a coronavirus by byl pryč. Na druhou stranu to ale může znít i jako pěkná blbost, protože lidé staršího věku na to umírají a ne jenom ti. To přece nikdo nechce, aby mu zemřel například někdo blízký. Aby mohla tato varianta fungovat musel by být asi nejdříve lék. 

V Itálii se to zdá být asi nejhorší. Před několika týdny jsem si myslela, že nejhůře je na tom Čína, ale když jsem se dozvěděla jak na tom Itálie je byla jsem docela udivená. Myslím si ale, že k tomu přistupovali trošku nezodpovědně a veškerá opatření byla vyhlášena docela pozdě, teď jim tam lidé umírají zbytečně každý den.

Abych řekla pravdu jsem v tomto tématu docela zamotaná. Slyším o tom každý den a nevím co si o tom myslet.

Nejvíce mě ale štve, že nevím, kdy to všechno skončí, kdy půjdu do školy atd. Sice v televizi říkají, jak to bude v pořádku, že cca za dva měsíce budeme moct se zase volně pohybovat. Tomu se ale dá těžko věřit, když každý týden říkají něco jiného. Teď se bojím vyjít ven do obchodu nebo jen tak na procházku, protože nevím s kým se potkám. Sedím doma a nevím co dělat. Je fakt to hrozný. S tím jak proti coronaviru bojuje ČR nemám asi žádný problém. Naopak si myslím, že to tu postupuje správně, i když mě to strašně štve. Jediné, co  by bylo fajn je jen to, že by naše hranice neměl překračovat nikdo ani kamiony.

Jen doufám, že to brzy všechno skončí a budeme zase žít normálně. Nejdůležitější ale je, aby lidi už nic podobného v budoucnu nedopustil a chovali se k sobě ohleduplně jako teď, protože to, že nosíme roušky a respektujeme to, co vláda přikázala se mi zdá ohleduplné. Je jen nízké procento lidí, kteří to ignorují a těm bych poradila, aby se nad sebou zamysleli.